Saturday 17 March 2012

35. De Bunker/ UFO gezien/ Ghostwheel

Seth
Hij mag troeven en Simone doorhalen. Seth stelt voor om haar eerst te vragen of ze kan en te vertellen waarom. Misschien wil ze dingen mee nemen. Simone neemt aan, Peter vertelt haar dat er een bunker hier is en dat er iets nodig is om het uit te schakelen, dan weet je dat. Ze gaat spullen regelen, Seth verbreekt het contact en troeft haar iets later terug. Ze laat zich doorhalen. Ze heeft een rond gezicht, blond haar, is 1.68 meter. Ze heeft dingen op een standaard en een karretje bij zich. Ze geeft Seth een hand, hij ziet er niet erg getraind uit. Hij is zeker een tovenaar? Die hebben ze vaker, hebben ze niets aan.
Seth gaat rusten, het is erg vermoeiend mensen door troef te halen. Simone installeert een buis, laat er iets in vallen en schiet af. Niet helemaal goed, opnieuw instellen. Niet goed. Andere buis voor op de schouder en alles trilt. Het is naderhand nog heel.
Seth zegt dat het misschien van binnenuit gesloopt moet worden. Ze staan nu buiten. Dan een ander apparaat, er klinkt een explosie van onder de grond, er is rookpluim zichtbaar van onder de constructie. Ze laat dan een karretje rijden, dat wordt niet afgeschoten.
Peter vindt het niet eerlijk, zijn karretje is kapot. Seth vraagt waarom ze er geen twee hebben, Simone kat dat hij alleen maar wat zit te rusten. Hij zegt dat hij haar anders straks terug moet sturen. Er wordt dan wat heen en weer gekibbeld en ze geeft Seth een handgranaat zodat hij zichzelf kan verdedigen. Magie werkt niet overal. Peter neemt het op voor Seth, als Simone straks zombies achter zich aankrijgt is het haar eigen schuld.
Peter gaat aan de slag met zijn apparatuur, het is kapot. Ze willen binnen kijken, Seth lijkt het niets. Geen magie, geen macht. Simone denkt dat het technologie is, maar heeft geen verstand van magie. Seth voelt niets.
Simone en Peter gaan erheen, Seth en Emily dan ook maar. Heuvel op. Boven is er een soort net over de grond met daarin draden en het is zichzelf aan het repareren. Interessant, maar niet handig.
Boven zijn de resten van het wapen dat ze heeft beschoten, onder een luik dat ze open wrikken. Ze gaan naar binnen en klimmen omlaag. Het is behoorlijk kapot allemaal, desondanks knipperen er nog lampjes. Ze kijken rond, Seth probeert iets te voelen, er is een aanwezigheid. Ze ruimen wat puin en doen een luik open, gaan de trap daar af en komen bij een machine. In het midden van de ruimte is een machine waar draden en buizen van weg lopen. Daar vlakbij is een glazen aquarium waar iemands hersenen in drijven. Simone zegt dat dit een krachtbron is.
De hersens zijn aangesloten, ze doen het nog. Dit gebeurt vaker, zegt Simone. Zo heb je een zelf denkende bunker. Moet Seth er iets mee als necromancer? Nee, er zit geen lichaam aan en het is ook niet dood.
Hij wijst op een klokje dat aan het aftellen is. Peter zegt dat de reactor critical is. Hoe lang was het klimmen naar beneden? Een minuut of tien? Peter stelt voor om het uit te schakelen, maar het brein zit in de weg. Simone geeft Seth een handgranaat om in het aquarium te gooien. Dat hoeft niet, hij heeft liever dat Simone dat zelf doet. Emily gooit dan de granaat in de vijver, er is een explosie en iedereen zit onder de troep. De cleans lukken helaas niet. Peter krijgt de boel wel onschadelijk, dat was het dan weer. Niemand heeft een idee waar het vandaan komt, een oorlog waarschijnlijk.
Ze gaan weer naar buiten, Seth bedankt Peter en Simone. Hij wil ze wel overhandigen aan Julian. Julian troeven gaat heel gemakkelijk, deze houdt de verbinding open.

Ellis
Essilt wil weten wat hun plannen zijn. Ze is niet gek. Ze kwam hier om haar broer te spreken en hij heeft nergens tijd voor ineens. Ze moppert dat ze Iestyn niet heeft gezien al die tijd in het ziekenhuis. Wel, zegt hij, maar dat weet ze zeker niet meer. Essilt suggereert van alles, dat Ellis zich in de familie probeert te dringen en dat ze Iestyn gebruikt als opstapje om hogerop te komen. En om Iestyn te binden, is Ellis ook van plan om een kind van hem te krijgen. Ellis probeert haar af te leiden door te vragen naar de Logrus. Essilt kan dingen opblazen met Logrus, obstakels zoals bepaalde mensen.
Ellis stelt voor dat broer en zus onderling wat praten, ze gaat wel naar huis. Doe maar, zegt Essilt. Gebeurt niet, zegt Iestyn en neemt zijn zus mee naar de tuin. Essilt is vriendelijker tegen Iestyn alleen, hoort Ellis. Na een half uurtje komt Iestyn binnen, Essilt is naar huis. Hij heeft haar gezegd niet te willen kiezen tussen verloofde en zus.
Ze gaan boodschappen doen met een aftandse auto met slinger. De versnelling doet Iestyn.
Weer terug ligt de krant op de mat. De krant meldt dat er een landing van een ufo is gezien door een boer. Ze gaan naar de boer. De weg er naar toe is slecht, dat betekent hotsen en botsen. Er hangt een dichte mist als ze bij de boerderij aankomen. De boer komt ze tegemoet, hij is Jonas Greer, ze mogen binnen komen. Creepy boerderij met antieke meubelen en er hangt een akelig sfeertje. Er zijn nogal wat Afrikaanse poppen. Voodoo poppen, zegt Iestyn. Chicken Bob is een demoon.
De boer vertelt dat hij een groen licht zag in de wei. Een vliegende schotel. Hij is naar de landingsplaats toe gegaan, heeft erop geschoten, er was een flits van groen licht en hij was thuis. De ufo is nu weg. Iestyn wil het zien. De man loopt mee, het is vandaag mistig, zegt hij nog.

Mikhael
Mikhael roept 'hallo, ben je daar' in een ringvormig iets, een soort van energie kring. Het lijkt niet aan te zijn. In een vitrine kast is een soort van licht puntje dat nergens vandaan lijkt te komen, het lijkt opgesloten te zijn. Mikhael tikt tegen het glas waardoor het lichtje naar zijn vinger gaat en dan weer verdwijnt. Het kastje lijkt meer technisch dan magisch. Mikhael onderzoekt het systeem wat uit staat, hij vindt geen waarom en vraagt aan de anderen wat zij er van vinden. Dat ding dat uitstaat is het portaal, maar wat dat in die vitrine is weet James niet zeker, misschien een soort van vonk van macht, leven of zo. Ze discussiƫren over het ding in het kastje of het wel of niet Ghostwheel is.
Ze halen het ding er uit, het is nu vrij. Het puntje laat zien dat het een soort van puntje van macht is met een wil ofzo. Mikhael vraagt of het kan praten, het zegt 'input', Mikhael antwoordt met van Viktor en Yasmin. De levensvorm herkent de ouders en de hele familie takken, het stelt zich voor als Ghostwheel. Het vraagt wat ze willen.
Mikhael vraagt wat er met de andere versie van het portaal is gebeurd. Het is verkocht aan 'Rennende Bever,' een prototype is ook verkocht aan een huis Chaos. Het ding begint te zwammen over percentages van doden die het gaat op leveren als ze het terug gaan halen. De portalen zijn goed beveiligd, maar hij weet niet waar die dingen zijn. Merlijn heeft het verkocht aan de 'Rennende Bever' en Fiona aan een ander. Ghostwheel weet niet verder hoe hij kan helpen, dit hier is geen portaal maar een portaal versterker. Dan is er een kleiner prototype bij Helgram en het eindproduct bij 'Rennende Bever' volgens Ghostwheel. Mikhael wil met dit portaal de andere portalen slopen, dit zijn geen poorten maar versterkers. James denkt dat het ding behoorlijk beveiligd is tegen vernietigen.
Ghostwheel geeft geen verdere antwoorden op de portaalvragen. Mikhael vraagt over een aantal dingen in het lab hoe ze werken. James vraagt aan Ghostwheel over hoe het zit tussen hem en Merlijn. Hun band is minimaal, maar hij heeft wel verplichtingen aan Merlijn omdat hij Ghostwheel heeft gecreƫerd. Maar hij is Merlijn niet zo enorm trouw, als Ghostwheel in de buurt is dan kan hij wel reageren.
Ghostwheel heeft niet zo enorm veel verstand van magie, Ghostwheel denkt dat er niet zoiets is als echte magie.
Blijkbaar moeten ze de familie Helgram uitmoorden, maar dat is niet zo erg leuk, vindt Mikhael.
Ghostwheel denkt dat Belissa het portaal misschien heeft, maar misschien is het de baas volgens Mikhael. Ghostwheel vind dat de tak van Jeremy lastig is, Mikhael voegt wel wat namen toe aan die tak, hij weet er niet al te veel, maar hij probeert het. Ghostwheel vraagt ook over ene Blake, die kennen ze niet zo. Elora troeft haar moeder over Blake die dat wel vertelt. Blake is een zoon van Oberon en ene Daphne.

Seth
Hij en Emily reizen verder. Ze is knap en aardig, hij kijkt, maar meer gebeurt er niet. Ze bespreken de anderen, ze zijn wel aardig zegt Seth. Ze vraagt of hij wel eens is geplaagd en uitgedaagd. Er was zeker geen lol waar hij vandaan komt. Hij is zo serieus, weet hij wel zelf wie hij is? Heel goed, zegt hij. Ze denkt van niet, hij heeft nooit de kans gekregen zichzelf te zijn, hij is altijd bezig voor andere mensen. Dat wil hij ook zelf, iemand moet dat doen. Hij wil kennis opdoen, dit is de manier waarop. Een leven met af en toe wat plezier kan dus niet? Hij zal nooit iets geks doen? Dat heeft hij op het feest gedaan. Toen was hij ook serieus bezig. Ze denkt dat hij anders was geweest wanneer hij onder andere omstandigheden was opgegroeid. Misschien houdt hij van grapjes of van bloemen... Hij heeft nooit tijd gehad om postzegels te verzamelen... Hij droomt wel eens. Ook van dingen die hij wil en niet heeft? Een wensdroom. Nee. Ze droomt wel eens dat ze een verfijnde prinses is in een kasteel met witte muren. Misschien wil een deel van haar dat zijn. Lang haar, mooie japon en handschoentjes en jongemannen die haar leuk vinden en naar haar hand dingen. Dochter van de koning en de dapperste prins krijgt haar hand.
Ze kan dat vast ergens doen, alles is immers mogelijk, zegt hij. Ze heeft andere dingen te doen en is niet opgegroeid als verfijnde prinses.
Ze bedoelt ermee te zeggen dat er meer schuilt in mensen dan plichtsgevoel. Alles moet nut hebben, zegt hij. Dus wanneer hij trouwt is dat nuttig en een baby moet worden opgevoed als kleine necromancer. Een baby moet alles kunnen en leren en kennen en dan is hij klaar voor de wereld die erg gevaarlijk is. Zo'n baby laat je toch spelen? Nee, dat is verspilling van tijd. Misschien een puzzel op zijn tijd, nutteloos spelen gebeurt niet. Seth is toch ook goed opgegroeid? Hij lacht nooit, net als Benedict die ook immer serieus is. Een mooi kunstwerk heeft bij hem alleen nut om de scheur in de muur te verbergen? Er moet inderdaad intelligentie vanaf stralen, of troef zijn... muziek luisteren doet hij toch ook nooit? In een bar, zegt hij. Daar komt hij wel eens om te eten. Niet om lol te maken met vrienden. Die gaan altijd dood. Hij heeft dus geen leuk leven gehad. Iedereen maakt misbruik van je, zegt hij. Dus heeft hij geen vrienden. Ze vindt dat hij heel somber is. Dat had ze zelf ook, dat herkent ze. Pas sinds een paar jaar is haar sombere leven wat zonniger.
Hij legt haar uit wat het nut is van het zoeken van Osric. Ze zegt dat hij nuttig verward met leuk en dat is niet hetzelfde. Hij zegt plezier te hebben, ze vraagt zich af waarom hij nooit lacht. Moet dat dan? Hoeveel rangers zijn er nodig om een lamp te vervangen in Arden? 256 rangers. Eentje om de lamp in te draaien en de rest om alle struiken uit de buurt te houden. Hoe komt ze aan 256? Dit is een mop! Ze vraagt zich af hoe het gegaan was als zijn moeder hem had meegenomen... hetzelfde. Vader kan wel lol maken, misschien moet hij meer met Connor optrekken, hij is wel geschikt.
Haar vader heeft wel humor, maar soms ligt dat heel ver weg. Ze snapt niet altijd dat hij een grap maakt. Huis Arden is ook erg serieus, behalve Simon. Seth vindt de Ardenieten rumoerig en luidruchtig. Dat is normaal, dat heeft te maken met ontspanning omdat ze nogal onder stress werken allemaal. Vrije tijd is als je niet werkt, zegt hij. Ze maakt zich wat zorgen over hem. Niet doen, zegt hij. Hij heeft dus humor?
Hoe kan ze hem een beetje opbeuren? Ze gaat iets verzinnen. Misschien moet hij eens een gesprek met Benedict voeren. Die praat alleen over gevechten, denkt hij. Nee, hij is ook serieus, heeft geen vrije tijd en ook zijn kinderen moeten getraind worden van baby af aan. Dat is fout, zegt Emily. Hij zegt dat het dan helemaal mis gaat wanneer ze worden aangevallen als die kinderen drie zijn en alleen maar weten hoe ze blokken op elkaar kunnen stapelen.

Ellis
Ze heeft er een raar gevoel bij, het is hier niet pluis. Er is iets met de boer. Iestyn zegt dat ze een apparaatje moet pakken en sprayen. Ze doet dat en de boer vervormt, zijn huid scheurt af. Ellis schiet met haar kruisboog, de muil slikt het op en zij wordt een eind weg weg geslingerd. Er breekt een gevecht los, Ellis doet wat spreuken en schiet met het pistool, Iestyn leunt op een kruk en schiet met zijn geweer, Uiteindelijk is het monster dood, iets met een aantal vangarmen.
Ellis gaat op zoek en vindt vlees en botten in een juten zak. In een kuil vindt ze een donker metalen kistje met vreemde tekens. Het voelt raar aan. Ze draait het slotje open, de inhoud bestaat uit doelloze draden en knipperende dingen. Het geheel heeft een groene gloed. Waarschijnlijk een baken en het kan beter vernietigd worden, Iestyn denkt dat Logrus dat zou kunnen. Ellis stelt voor om dat aan Essilt te vragen die even later al bij hen staat. Ze krijgt een uitleg van Iestyn, ze zegt dat het kistje terug in de kuil moet.
Dan begint ze zich in te spannen. Er is een ronddraaiende lichtvlek in allerlei kleuren te zien die in de kist gaat. Dan horen ze een 'poef' en het wordt even erg licht. Het lost erg langzaam op en dan verdwijnt de groene gloed ook. Dat worstelde tegen, het werd tegen gewerkt, legt Essilt uit.
Ze is geboeid door de zak met botten, lijken vindt ze interessant, zegt ze. Vooral het post mortem werk. Ze weer tot leven laten komen vindt ze niets.
Iestyn en Ellis worden door haar gecleand en zij rijdt de auto terug. Ellis is ontzettend moe, Iestyn heeft nog steeds mobiliteitsproblemen.
Eten en drinken thuis maakt fitter. De boer had een groene gloed in de ogen, beweert Iestyn. Zo'n iemand moet je niet aanraken, dat neemt mogelijk iets van levenskracht weg. Essilt neemt afscheid en vertrekt.
Die avond nemen ze de tijd om spreuken te leren. Fireball doelzoekend voor Ellis met groot bereik. Iestyn gaat een straalspreuk ontwikkelen. Ellis kiest uiteindelijk voor een combinatie van doelzoekend en een serie vuurballen regenereren. Iestyn vindt in de magieboeken iets als een elektrische straal, eentje die kan vorken naar meerdere doelen.
Ellis slaat spreuken op in armband en krijgt daarbij hulp van Iestyn.

Mikhael
Ghostwheel vertelt als je investeert in hem (macht) dan heb je meer kans dat hij je hoort, meerdere hebben ook macht in hem zitten. Hij heeft een band met Ronardo, Random, Rinaldo en Brand. Merlijn denkt dat er niemand aan zijn project mee doet. Ghostwheel kan dingen vertellen, informatie etc.
Mikhael wil hier misschien aan mee doen, Ghostwheel vertelt dat Mikhael niet zo veel kans meer heeft omdat Ghostwheel weg moet. James hoeft geen macht in Ghostwheel omdat er al teveel aan meedoen. Misschien wel een keer. Ghostwheel vraagt of Mikhael misschien een afspraak wil maken, Mikhael vindt het goed. Ghostwheel verdwijnt. Mikhael stelt voor om het prototype mee te nemen, kapot maken zal wel zonde zijn maar het zal wel misbruikt worden.
Arthur vind het wel handig om mee te nemen Mikhael vindt dit ook, James niet zo. Mikhael kijkt naar dingen die hij nog nodig heeft of wil hebben. Ze stelen alles van Merlijn voor hun zelf en troeven dat naar Elora's huis in 1 van die kamers.
Ze gaan naar huis, Elora nodigt Arthur en James voor het eten eten. James en Elora gaan het eten koken. Arthur wil wel met een videospel spelen en vindt zich zelf wel goed en dat laat hij ook zien. Mikhael is sneller. Arthur kan tegen zijn verlies maar hij wint ook.
Elora roept dat er eten is en ze gaan naar de eetkamer. Het is allemaal netjes gedekt, eerst krijgen ze soep. Het voorgerecht is al weg omdat Arthur en Mikhael te laat waren. Na de soep krijgen ze een uitgebreide maaltijd die ook nog goed smaakt, met goede wijn.
Arthur en James gaan weg, Elora ergert zich er aan dat Arthur niet bij het afruimen meehielp. Mikhael regelt koffie.
Mikhael wordt getroefd door Viktor, hij vertelt dat zijn vader hem wel wil spreken, dit wil hij zelf ook wel graag. Mikhael vertelt dat hij eigenlijk Viktor's vader Ernest niet zo kent omdat ze constant aan het werk waren, Viktor vindt het wel jammer dat zijn eigen vader eigenlijk niet zo veel tijd met zijn eigen kinderen doorbrengt, hij lijkt namelijk op het moment meer interesse in Mikhael te hebben. Mikhael stelt voor dat Viktor even door komt. Viktor wordt door gehaald en wordt verteld over wat er is gebeurd bij Merlijn en Mikhael laat ook zijn Zat'nik'tel zien.
Elora vindt de koffie van Mikhael vies, dus maakt hij een dubbelsterke koffie die ze wel goedkeuren. Mikhael vertelt over de gate die te maken had met Fiona.
Viktor is boos dat zijn moeder hier weer achter zit, Frans heeft geluk blijkbaar omdat diens moeder langer weg is al, terwijl Viktors moeder weer opgedoken is. Elora vertelt over die focussen, en dat vindt Viktor een schande en begint te klagen over zijn moeder. Mikhael en Elora snappen het probleem niet zo. Mikhael neemt het wel kwalijk dat Fiona dit ding heeft verkocht aan de vijand ook al heeft ze daar niet over na gedacht, Viktor denkt dat het een samenzwering is van zijn moeder. Viktor lijkt echt een hekel te hebben aan zijn moeder. Mikhael vertelt over een sarcofaag die in Merlijn's lab is, dit wil Viktor hebben. Mikhael vertelt over Ghostwheel en alles. Viktor denkt dat Merlijn wel van Fiona had kunnen zijn op de manier hoe hij doet. Viktor denkt dat zijn eigen projecten niet door anderen kunnen worden ingepikt. Niemand is trouwens ooit bij zijn vaders projecten gekomen, behalve Faye, en dit vindt Viktor leuk.

Seth
Hij krijgt een nachtzoen, de vogel houdt de wacht. Hij heeft een demoon als wacht en doet een magic field om hen heen.
De volgende dagen heeft hij rare dromen over kleine kinderen die niet willen leren maar spelen, dat hij met moeder aan het handje naar de kleuterschool mag.
De tijd gaat voorbij, het duurt vooral lang. Hij heeft het idee om weken onderweg te zijn. Hij leert Emily beter kennen. Ze vindt hem leuk, maar hij komt tot het besef dat hij om haar te krijgen iets moet doen wat hij niet doet. Ze staat open voor van alles of nog wat en tracht hem niet te verleiden. Ze respecteert zijn houding ook. Ze is heel anders dan hij, hun jeugd is ook niet geweldig van beiden.
Ze komen dan op een plek waar iets is, Emily zegt dat hier iets moet zijn. Dit is een vallei, het voelt alsof er bergen in de verte zijn. Er stroomt een riviertje door, niet diep. De paarden zijn blij dat ze schoon water kunnen drinken. Hier is iets.
Er is een terrein waar iets kunstmatigs mee is. Of er een gebouw heeft gestaan ooit dat nu weg is. Voor Emily voelt het of er hier iets niet hoort voor haar. Hij ziet een kale plek met rotsbodem en dat voelt raar. Hij doet er een detect magic op. Hij ziet zichzelf alsof hij in de spiegel kijkt en een detect magic doet. Dan vraagt hij zich af waar hij mee bezig was... de detect magic heeft hij nog... dan nog eens. Het gaat niet echt.
Emily zegt dat hij aan het staren is, hij legt uit wat hij meemaakt. Dit heeft hij drie keer gedaan. Ze denkt dat er iets stuk is, maar wat? Dan krijgt hij een visioen dat hij een klap krijgt en ergens blijft liggen. Het is kapot, zegt Emily. Ze denkt dat er niet met andere mensen over gepraat mag worden. Hij moet beloven dat niet te doen. Ze heeft met Simon gesproken en het schijnt dat hier ooit een Patroon heeft gelegen en iemand dat gesloopt heeft. Een Patroon als in de kelder en het is kapot. Dat is erger dan Gebroken Patroon. Er is dus ergens nog macht. Hij kan geen Patroon naar voren halen. Hij kijkt naar de plek dat hij er naar toe loopt, verandert in botjes en waait weg. Niet gezond, zegt Emily. Hoe kan het dat hij dat van tevoren ziet? Ze denkt dat dit met rust gelaten moet worden, dit is al duizenden jaren kapot. Ze kunnen beter naar de tombe gaan zoeken, van Simon weet ze dat dat in de heuvels is.
Ze vinden al snel een grotingang en hij maakt licht. In de grot zijn treden naar beneden.
Er hangt hier zwaar magie en hij ziet twee tombes staan. Lang geleden is er heel sterk magie gedaan, een beschermende magie. Als om zombies goed te houden. Hij gaat naar de graven, stenen deksels, in het ene een vrouw en in het andere een man. Op de deksels zijn er afbeeldingen. Ze liggen niet naast elkaar.
Emily kent de vrouw niet, ze dacht dat het alleen om Finndo ging. Misschien een zus of een vrouw, denkt Seth. Deze plaats is bewaakt, ook magie.
Ze openen de tombe van de man en daar ligt een grote, brede kerel met een enorm zwaard. Hij draagt een donkere rode rusting met hier en daar oranje epauletten. Een heel ouderwets Amberuniform, hij heeft een baard en ziet er uit alsof hij net dood is. Seth denkt dat hij wel dood is, op de plaats waar zijn hart zit is een enorme snijwond te zien. Bij zijn hoofd zijn er een aantal schroeigaten. Hij ligt er netjes bij en er is een wachtende magie. Hij raakt het zwaard aan en de gedaante van Finndo verschijnt. Geleund op het grote zwaard en hij begint te praten.

Ellis
Ze zijn naar bed gegaan, Iestyn is erg moe. Ze wordt getroefd. Dat is Robert, het gaat goed. Hij en Sved gaan samenwonen. Hij raadt Ellis aan om Iestyn wat meer te binden, ze zegt dat ze verloofd zijn.
Robert en Sved zijn getrouwd, toch zouden ze iets willen doen weer in dat opzicht. In Amerika is het nu in om huwelijksbeloften te vernieuwen. Misschien dat zij zoiets gaan doen. Komt Ellis dan ook? Ach, als ze niet in de weg zit... Ze nemen afscheid. Ellis valt ook in slaap.
De volgende ochtend gaan ze na het ontbijt op weg, Iestyn wil ondanks zijn verwondingen zelf rijden. Ze gaan naar Miskatonic University, onderweg stoppen ze voor koffie.
Ellis vertelt Iestyn over de ontmoeting met Anton. Interessant, vindt hij.
Op de universiteit krijgt Ellis een rondleinding, Iestyn is hier bekend. Er zijn afdelingen als diepzeebiologie, Atlantica, Alienbiologie en Missing Link. Het zal Ellis een jaartje kosten om hier af te studeren, schat Iestyn in.
Ze hebben een afspraak met een professor in Sterrenkunde, niet te vergelijken met astronomie en Astrologie. Dit is meer over zwarte gaten, kometen en waarom er vaak een komeet wordt gezien bij belangrijke gebeurtenissen.

Mikhael
Mikhael vraagt hoe je macht stopt in die zat'nik'tel, het gaat op de zelfde manier als met andere voorwerpen. Het maakt dus niet uit of het technisch is, dit geldt ook voor die handschoenen. Als je er macht in hebt kan je het ook in andere Schaduwen laten werken, dit geld voor alles en als je er macht in hebt dat pakt niemand het zomaar van je af. Niet te veel macht doen in spullen omdat je dan zelf niet zo veel kan. Viktor wil wel een Wii spelletje doen, maar dit vindt Mikhael geen goed idee omdat hij moe is.
Viktor gaat dus snel weg. Elora vindt het lomp zoals Mikhael Viktor snel weg stuurt, dat is erg ongastvrij. Mikhael troeft Viktor na en zegt dat het een fout was dat hij hem weg had gestuurd, Mikhael wil hem door halen maar Viktor wil dit een andere keer dan wel en verbreekt het contact. Mikhael vertelt dat Viktor een beetje teleurgesteld leek of zo. Irritant, zegt Elora, haar ouders doen zo ook wel eens.
Mikhael en Elora gaan naar bed waar Mikhael meteen in slaap valt.
De volgende ochtend heeft Elora een uitgebreid ontbijt gemaakt waar ze zelf blijkbaar niet zo veel van wil, ze vertelt dat ze niet heeft kunnen slapen en geen honger heeft vanwege die baby. Het enige waar ze zin in heeft is toast met jam. Elora heeft niet zo'n zin in dingen, misschien wat ijs of zo. Elora gaat wandelen. Mikhael vreet zich lens. Elora komt weer terug en merkt op dat Mikhael zo veel heeft gegeten, Mikhael vertelt dat dit nodig is. Elora gaat zelf ook wat eten.
Ze vraagt of Mikhael nog wat met die vechtschool gaat doen. Dat lijkt hem wel leuk maar hij heeft wat problemen met dat familie gedoe. Mikhael weet niet precies waar hij die sportschool wil hebben, hij wil ook ineens niet meer ergens anders wonen, Elora vindt het raar. Elora stelt voor om het huis af te breken en een nieuw huis bouwen, dit vindt Mikhael zonde van het geld. Elora weet niet hoe ze wil wonen en wanneer. Mikhael vindt het leuk om een paar huizen te hebben omdat ze dan soms kunnen verhuizen. Elora vertelt dat zij het niet zo leuk vond om van huis naar huis te gaan, maar ze hield wel van rondtrekken.
Mikhael heeft niets gezien dat hem trekt, dus gaat hij niet zomaar ergens wonen. Elora stelt voor om op deze Schaduw rond te trekken, zodat hij kan zien hoe de landen hier zijn en zo. Mikhael vindt dit een stom idee en wil iets met magie ook. Elora vindt het idee van de futuristische wereld niet enorm geweldig, Mikhael wil uit nieuwsgierigheid naar zo'n wereld. Elora wil wel mee met Mikhael, maar dit vindt ze minder leuk. Elora vond het graven ook wel leuk, maar ze was niet zo blij met die Merlijn toestand.
Mikhael troeft naar Bances die de troef aan neemt en Bances haalt Mikhael door. Bances biedt thee aan, Mikhael zoekt Chinese kruidenthee uit. Mikhael vertelt dat hij de Logrus heeft gedaan en dat hij dit leuk vindt en hij heeft zich verloofd met Elora van Arden, dus een dochter van Owen en Lucia. Ze is ook in verwachting. Bances vindt het allemaal geweldig. Mikhael legt uit dat hij op wat werelden wil wonen met Elora en dat de wereld waar ze nu woont nogal 'gewoon' is. Bances vind het een leuk idee van Mikhael om op een meer futuristische wereld te willen wonen.

No comments:

Post a Comment

Iets toe te voegen of op te merken? Graag!