Saturday 17 March 2012

36. Tombe van Finndo en Moriniel

Seth
De gestalte zegt: 'dit is de laatste rustplaats, van Finndo, zoon van Oberon, broer van Osric, van mij. Als je Finndo zoekt, zijn lichaam is hier. Als je zijn erfgenaam bent, dan zou je met respect zijn wapen kunnen erven. Finndo is gevallen in de strijd rondom de opdracht die hij van zijn vader uit moest voeren, het vernietigen van dit Patroon. Daarvoor moest hij de Hoedster doden en ik weet dat dit tegen zijn zin was. Ik heb hen beide gevonden en begraven en deze plek beveiligd tegen indringers. Weet dat grafschenners zwaar gestraft zullen worden en ik zal hen weten te vinden.' Osric kijk Seth strak aan, hij wordt wat koud van de blik. Osric knikt en verdwijnt.
Emily staat met open mond... oh. Seth moppert dat hij niet gezegd heeft hoe Osric te vinden is. De message ging af toen het zwaard aangeraakt werd. Dat is behoorlijk magisch en er zijn stukjes Patroon op aan het bewegen. Seth is niet van plan het graf te schenden, er is nog een tombe.
Het deksel gaat open, daar ligt een mooie vrouw met zilverachtig haar, verfijnde trekken met een gruwelijke wond in haar borst. Er hangt een sfeer van sterke magie bij haar en ze heeft een kromme tak in har handen. Seth raakt de tak aan. Er verschijnt een vrouwelijke gestalte, een andere dan hier ligt.
'Ik ben Adlanniel en dit is de laatste rustplaats is van Moriniel, dochter van mij en Oberon, de eerste en de laatste hoedster van het Eerste Patroon dat nu niet meer is. Ze was de eerste Hoedster van Arden en als je een erfgenaam bent van haar, mag je haar erfenis, de staf van Arden nemen en anders wordt je tot in de derde generatie zwaar vervloekt en gestraft en ik zal je weten te vinden.' Dan een doordringende blik, de optrekkende koude en ze verdwijnt.
Is Emily erfgenaam? Weet ze niet, als haar vader daar familie van zou zijn? Seth is toch slim? Hij kan hier iets uit afleiden. Ze keken steeds naar hem. Hij voelde zich dan koud. Als de aanraking van de dood, een soort waarschuwing.
Er hangt behoorlijk zware magie. Seth doet een voorzichtige Detect Magic. Hij heeft knallende hoofdpijn wanneer hij weer bijkomt. Emily is bezorgd, hij is een uur buiten westen geweest. Nu is hij zo'n goede magiër, heeft hij een detect magic die niet goed genoeg is.
Hij zoekt of er iets troefachtigs hangt. Dat is er wel. Hij denkt niet dat de lijken troefdecks bij zich hebben. Alleen die speciale voorwerpen, de rest is meegenomen.
Het troefachtige hangt bij de tombes. Het is geconjuurde steen. In de kist liggen de lijken op een soort bed. Er hang conserverende magie omdat ze niet zijn weggerot. Seth denkt dat hij niet zomaar weg kan nu, de tombes zijn nog open.
De twee projecties voelden hetzelfde aan qua magie. Een en dezelfde persoon heeft die opnames gedaan. De magie hier is van meerdere personen, dat waren er twee. Emily denkt dat de vrouw en Osric hier tegelijkertijd waren, dan moet ze hebben samengewerkt met Osric. Een vrouw van Oberon dus met een onbekende naam. Typisch dat deze samen werkt met Osric en niet boos op hem was vanwege het feit dat de broer de dochter heeft vermoord. Misschien is de vrouw bij Osric daar ze blijkbaar tegelijkertijd zijn verdwenen.
Er is een gevaarlijke manier om achter wat zaken te komen. Ze kunnen de graven schenden en dan vindt Osric ze vanzelf wel...
Seth heeft bij beide tombes het gevoel van troefmacht. Ze hebben beiden geen troef van Osric. Dat zijn gevaarlijke zwaarden, die Patroonzwaarden aldus Emily. Seth is meer demoon dan Emily, hij stelt voor dat zij het zwaard dus pakt. Ze heeft geen zin in de vervloeking en niets aan de staf.

Ellis
Ze ontmoeten professor Steiner. Veel boeken en kaarten in diens kamer, de man zelf draagt een stofjas en gepoetste schoenen. Hij is 1.70 meter en kaal. Hij komt uit Oostenrijk, heeft ook een dik accent en erg veel moeite met Engels. Hij studeerde in Duitsland. Iedereen noemt hem Stein, maar dat is een Jodennaam.
Er zijn problemen met Joden. Toen was er dat kind en de komeet die toen verscheen. De Joden zijn het probleem van de komeet hier ook. Ze aanbidden iets dat ze niet moeten zouden doen. Ze hebben de Kabbala, roepen demonen op en laten kometen verschijnen.
Hier hebben ze occulte wetenschap. Hij vertelt ober de Egyptenaren met de piramiden die verwant zijn aan het sterrensysteem Orion. De komeet komt daar uit de asteroïdengordel. De Joden zijn bezig iets los te krijgen uit de gordel in de hoop magie te krijgen voor hun wanpraktijken.
We zouden meer willen weten over het boek en groene kometen, zegt Iestyn.
De groene kometen zijn chroom en kobalthoudende kometen, een andere samenstelling dan de gangbare kometen. In bepaalde tempels wordt dat materiaal verwerkt als ontvanger. Hier hebben ze een ontvanger, een occulte, er is ook mee te zenden. Niet dat ze dat doen natuurlijk.
De Joden hebben iets met foute wezens die op te roepen zijn, demonen. Ctulhu? vraagt Iestyn. Die naam mag niet genoemd worden. Gallileo was er al mee bezig, dat ging over de over de tiende planeet, het gat in het universum, Pulsar 666. Er komt occulte kosmische straling vandaan. Wanneer je daardoor geraakt wordt, verander je. Je groeit extra en je wordt gek. De Joden doen rituelen waarbij mensen veranderen, dan krijgen ze een demonenkop.
Ze luisteren naar kosmische stemmen, Steiner heeft wat opgeslagen. In een lab met apparatuur is een radio met draaiknoppen. 'Hallo, ben je daar?' horen ze. De stem klinkt bekend, als die van Merlijn. De stem horen ze vaker. 'Waar moet ik dan kijken?' Er zijn ook andere stemmen. 'Over... stil, volgende instructies,' dan een biep en 'sluiten.'

Mikhael
Bances vindt het leuk dat Mikhael op bezoek is gekomen. Bances neemt Mikhael mee naar een huis van en hem en schenkt hem thee in. Mikhael zegt dat hij niet tegen sterke drank kan, Bances zegt dat Mikhael een beetje een probleem dan zal hebben omdat er ook nog een bachelor party komt en een trouwerij immers. Mikhael vertelt over het feit dat ze ook ergens anders willen dan waar ze nu wonen. Bijvoorbeeld op een futuristische wereld, want hij vindt het een beetje saai om op één plek te wonen.
Bances vertelt wat voor soort planeten er zijn en dat er ook ruimtebases zijn die geschikt zijn om te wonen. Mikhael weet niet echt wat een ruimtebasis is. Mikhael weet niets van ruimteschepen enzo. Bances stelt voor dat Mikhael gewoon thuis blijft en toekomst films kijkt zodat hij een idee krijgt van wat kan zijn, veel films zijn gebaseerd op wat er werkelijk is.
Mikhael vertelt over de spullen die hij vond bij Merlijn, Bances kent al die wapens die hij laat zien en vraagt zich af of Mikhael misschien iets met Goa'Uld wil doen. Dit weet Mikhael niet zo. Bances vertelt dat ze zelf in strijd zijn tegen Goa'Uld.
Mikhael kan misschien wel helpen met terraformen van planeten, want dat doen ze ook. Bances legt uit dat in feite ruimtestations en dergelijke heel veel lijken op een gewone schaduw, maar dan in de ruimte en meer techniek. Maar er blijft handel, oorlog, ontwikkeling, omgaan met mensen, ruzie enzovoort.
Veel aliens die ze tegen komen zijn humanoïde er zijn ook een soort van lizardbeesten. Bances zegt dat Mikhael misschien beter wat lager in tech kan beginnen omdat hij nog niets weet van tech. Mikhael weet niet of Elora het wel leuk zal vinden. Bances herkent dit wel en noemt wel wat voorbeelden waarom vrouwen lastig zijn.
Bances legt uit wat een hologram is en een ook wat een holodeck is. Mikhael merkt op dat Fiona dit met een helm doet, Bances vindt het weer typisch Fiona dat zij het weer met een helm doet. Het is niet helemaal te vergelijken met een holodeck, virtuele realiteit zoals Fiona doet is meer dat je jezelf van een afstand bestuurt, met een holodeck ben je daar zelf fysiek. Bances legt dat je overal heen kan met het holodeck. Mikhael denkt dat je dan alles op die manier kunt bereiken, geeft iedereen een holodeck! Bances zegt dat het holodek op een gegeven moment niet gevaarlijk genoeg is of geen uitdaging als je daar te lang blijft. Het holodeck is het allemaal net niet en zeker hun soort mensen heeft dat snel door.
Mikhael wil alles ervaren, en magie lijkt hem ook leuk. Tja, Bances is niet erg goed met magie en zijn Huis ook niet. Huis Jesby kan hem wel helpen met magie.
Bances vraagt zich af hoe Mikhael met een dame spreekt. Naar de grond kijkend, antwoordt Mikhael. Mikhael vindt het wel leuk dat Elora alle vrouwen uit de buurt houdt. Mikhael wil trouwen met Elora omdat ze goed bij elkaar passen, Bances vindt het maar vaag en misschien moet Mikhael er maar eerst over denken voordat hij gaat trouwen, zeker omdat deze totaal geen ervaring heeft met andere vrouwen. Als Mikhael de ware vindt achteraf dan gaat hij daar niets mee doen omdat dit niet netjes is. Mikhael heeft ook nog nooit een vriendin gehad. Bances vraagt of er vrouwen zouden kunnen zijn die Mikhael opeisen, want deze zijn agressief. Mikhael zal het dan aan Elora vertellen als vrouwen dat doen.
Mikhael denkt dat Bances als opa Jeremy is, dit vindt Bances niet en hij vindt Jeremy behoorlijk irritant. Die man trekt vrouwen aan als een kaars motten aantrekt. Bances vertelt dat Fiona ook is getrouwd met Jeremy en misschien ook een andere dame.

No comments:

Post a Comment

Iets toe te voegen of op te merken? Graag!