Saturday 17 March 2012

38. (Weer)wolven/ Plannen/ Kristal

Ellis
Ze vraagt Svedlana of ze nooit contact heeft gezocht met haar vader. Sved zegt niet veel van hem te weten. Hij was een gijzelaar. Sved zegt dat zij Ellis' leven heeft gered indertijd door haar door de poort te sturen. Geweldig ja, Ellis zegt verder maar niets.
Mandor vraagt naar het Huis dat ze toen heeft aangevallen. Sved weet het niet, Ellis noemt Zedani en dat ze door Helgram zouden zijn uitgeroeid. Mandor zegt dat ze vrouwen en kinderen vermoorden, niet acceptabel. Ze waren ambitieus en fout bezig. Hij gaat weer weg.
Svedlana zegt dat Anton haar misschien heeft gezocht toen ze in stasis was en vindt het raar dat hij contact heeft gezocht met Ellis. Ze wil Anton wel een keer spreken. Robert vraagt of hij Anton aardig zou vinden, Ellis vindt dat ze hier niets over kan zeggen. Waarop Robert vraagt waarom ze haar moeder niet wil leren kennen. Hij heeft toen ruzie gemaakt met Natasja over het verdwijnen van zijn vrouw. Sved zegt dat haar moeder de kwaadste niet is. Ellis zegt haar niet te mogen. Ze zegt ook dat Helgram en Benedict haar niet bevallen. Haar afkomst is dus militair, apart hè! Haar ouders vinden zichzelf geen drammer. Robert zegt dat de Benedicttak heel anders is dan Helgram, Ellis ziet geen verschil. Svedlana roemt Huis Amblerash.

Mikhael
Mikhael vindt dat Caitlin knap is, dit vindt ze raar. Caitlin valt ook op Mikhael, Mikhael wordt er verlegen van en dit vind Caitlin wel leuk. Caitlin wil eigenlijk wel iets met Mikhael, maar hij denkt dat Caitlin hem snel dumpt. Caitlin zal wachten op Mikhael. Caitlin zal niet Elora vermoorden, Mikhael dreigt dat hij haar zal vermoorden als Caitlin Elora vermoordt. Ze lacht en denkt dat Mikhael het niet zal weten als Elora dood is door haar, Mikhael denkt van niet.
Caitlin vindt dat Iestyn van haar is, Mikhael vindt dat hij van zich zelf is. Caitlin zegt dat zij en Iestyn heel ver terug gaan. Misschien wil ze wel iets met de vader van Mikhael, Mikhael lijkt dit niet zo erg te vinden. Mikhael zegt dat zijn vader op jongere vrouwen valt. Misschien moet ze het dan maar voor haar vaders doen, zegt Caitlin. Met Viktor gaan zodat hij niet meer zo naar Faye kijkt. Mikhael vindt dit een rare reden, Caitlin beweert dan dat ze dit voor zichzelf doet.
Caitlin vindt het wel lief dat Elora met Mikhael trouwt. Caitlin vraagt of Mikhael een eigen mening heeft, Mikhael antwoordt hier half op, Caitlin zal Elora hier eens op aanspreken. Caitlin is niet zo blij dat, nu ze terug is, Iestyn plotseling verloofd is met iemand anders. Caitlin gaat een babbeltje met Viktor houden.
Mikhael zoekt Elora weer op. Elora is wat aan het praten met Katey, Mikhael meldt dat Caitlin Elora niet gaat vermoorden. Mikhael voelt gejeuk in zijn achterhoofd, hij kijkt in het gezicht van Thierry die beweert dat hij Mikhael al een week aan het troeven is. Hij vertelt Mikhael dat hij gaat trouwen en dat Mikhael zijn best man moet worden, Mikhael vertelt ook dat Thierry zijn best man moet worden en dat zijn vader dit zou regelen. De vader van Thierry wou wel alles voor hem regelen maar hij vindt het toch leuk om het zelf aan Mikhael te vertellen. Iestyn is ook verloofd, vertelt Mikhael dan. Met die Ellis, dat vondelingetje. Oh, zegt Thierry, dat meisje dat zich niet kan kleden. Volgens Cecile was dat zo en dit vindt Mikhael niet zo aardig.
Thierry vraagt of Mikhael het vrijgezellenfeest kan regelen, Mikhael weet niet hoe en wat, Thierry stelt voor dat hij hier met Didier over praat. Thierry verbreekt het contact.
Mikhael vertelt aan Elora over wat Thierry heeft verteld en gevraagd aan hem. Elora vindt het allemaal wel leuk, Mikhael vertelt dat Viktor nog niets heeft geregeld ofzo, Elora denkt van wel maar dat hij gewoon nog geen best man heeft geregeld.
Iestyn komt naar Mikhael toe om te vragen hoe het nog was gegaan nadat ze in de bak zaten. Mikhael vertelt het hele verhaal weer over hoe hij iedereen had uitgeschakeld enzo, hij vertelt ook over Thierry zijn bruiloft en vertelt dat Iestyn misschien moet praten met hem over bruiloftstijden en dergelijke, Iestyn lijkt er niet naar uit te kijken.
Nee, Iestyn heeft zich niet bedacht wat zijn verloofde betreft, ook niet door Caitlin. Mikhael vertelt over Caitlin en wat ze voor ideeën ze heeft over Mikhael, Elora en Katey vinden dit triest van haar.
Katey wil graag dingen maken voor de bruiloft. Ze gaat een date zoeken voor de bruiloft en ze stapt op Auryn af, Elora grijnst.
Mikhael vindt het aardig dat Thierry hem heeft gevraagd om best man te worden, Elora vindt dit ook. Elora vindt Didier wel knap, wat Mikhael wel verbazend vindt. Er komt een dame op Mikhael af, een knappe donkere dame die Sienna heet en ze vraagt of ze Mikhael alleen kan spreken.

Seth
Zit met Connor in het restaurant, die zegt dat hij begrijpt dat Seth hem een vervelende ouder vindt. Maar hij heeft gewoon spijt ervan dat hij er niet was in Seth's jeugd, maar hij wil niet zo zijn als een aantal van de andere mensen die hij kent, zoals Merlijn die alleen zijn kinderen wil zien als die volwassen zijn. En dan overkomt het hem ook en toch heeft hij iets van dat hij dat had kunnen weten.
Seth wil toch naar Jeremy gaan, die heeft mogelijk wel antwoorden.
Connor denkt dat Caine niet dat soort dingen weet en Eric ook niet, die is trouwens erg somber. Eric is wel een beetje zielig maar echt niet alleen want hij woont bij Jeremy, Irsa en Mara in huis op Jersey. En daar is het altijd druk. Ze bespreken het geval Eric, die somberheid is wel heel erg.
Daarna neemt Connor Seth mee terug naar zijn appartement, waar hij nu een vaste kamer heeft en ook een troef ervan. Dan kan Seth wat gaan slapen want hij is wel moe.
Wordt 's morgens wakker van de bel want het ontbijt wordt aan huis bezorgd.
Seth is blij want hij heeft dit keer niet gedroomd van zijn jeugd zoals het had kunnen zijn.
Connor vertelt over zijn jeugd dat hij altijd privé leraren had en pas op latere leeftijd naar de Universiteit ging. Veel van die leraren was hij te slim af en die gingen snel weg.
Connor is bezig met wat Gouden Cirkel zaken voor Jeremy, één doffe ellende dat Eregnor.
Seth troeft naar Jeremy en kijkt al snel in diens sympathieke gezicht. Draagt een Amber uniform en een zwaard op zijn rug en een soort armplaten. Altijd kan Rafael hem onder vier ogen spreken.
Bureau met stapels papier, blijkbaar is Jeremy ijverig aan het werk. Biedt wat te drinken aan, thee.
Jeremy besteld uitgebreid een thee tafel bij blozende Sandra. Het kan niet op.
Jeremy schermt de kamer af.
Vertel, wat vond je van mijn gedichtenbundel? Niet gelezen. Oh.
Seth zegt dat hij denkt iets van Finndo gevonden te hebben. Ook ene Morriniël. Jeremy zoekt het op in een boek maar vindt er niets over. Seth vertelt dat haar moeder mogelijk nog leeft en ook er is waar Osric dan mogelijk is. Seth vertelt over de verbinding waarover hij bericht stuurde en iets terug kreeg. Jeremy kan het kristal ook niet zien, wat hij ergerlijk vindt.
Seth beschrijft de steen maar tekenen lukt niet. Jeremy vertelt dat hij wel eens in een andere realiteit geweest is. Seth denkt dat het ook iets met de tijd kan zijn. De dochter van Jeremy, Adrienne, heeft wel verstand van dit soort zaken.
Seth wil raad omtrent wat zo'n kristal zou betekenen. Er zit macht en de werking van bepaalde kristallen is altijd weer anders. Deze verstoort niet de werking van dingen? Nee.
Het feit dat je het niet kan zien of dat het er niet is dat is lastig te verklaren.

Ellis
Iestyn wordt dan apart genomen door Caitlin. Ellis krijgt het verhaal over het vervolg van de verdwijning van de botten van Elora en Mikhael te horen, Mikhael is gewond geraakt. Merlijn doet vaker lastig.
Elora zegt iets over Caitlin. Deze is intelligent en verveelt zich snel. Ze heeft lopen spelen met Iestyn, kat en muis. Ze had Mikhael ook willen hebben. Ellis vraagt of Elora het prettig zou vinden om een afdankertje van Caitlin over te nemen. Nee, dat niet. Denkt Ellis zo over Iestyn? Min of meer wel.
Het gesprek tussen Caitlin en Iestyn loopt niet goed af. Caitlin dringt aan, Iestyn schudt zijn hoofd, boos gezicht van Caitlin die Iestyn dan een duw geeft en weg loopt met dikke tranen die over haar wangen glijden. Het wordt een drama in het klein, want er zijn wat zussen die zich ermee bemoeien. Bryana en Tessa die zich over Caitlin ontfermen en boze blikken naar Iestyn werpen.
Hij komt naar Ellis toe, hij is echt boos. Hij zegt tegen Ellis dat Caitlin hem ziet als koffer die ze af en toe opent. Bovendien heeft ze hele lelijke dingen gezegd over Ellis. Hij zegt tegen Ellis dat hij geen afdankertje is maar gewoon zichzelf, dat Caitlin geen claim kan leggen op de hooguit vijf minuten dat ze ooit samen iets gehad hebben. Bovendien zullen hij en Ellis knappe kinderen hebben... dan klapt hij dicht, wil niets meer zeggen over het geval Caitlin.
Iedereen gaat weg, het verloofde paar als laatste. Iestyn vraagt of Ellis naar huis rijdt.
Er hangt een dreigende lucht en dat wolvengehuil is niet goed, dat zijn weerwolven. Hij vertelt dat Essilt het feest heeft geregeld. Hij heeft tegen haar gezegd dat hij het feest heeft uitgesteld tot ze uit het ziekenhuis zou komen.
Hij heeft veel last van zijn been. Ze gaan in bad en ze draagt hem naar bed. Hij vraagt of ze een revolver en een halfautomatisch pistool wil pakken, inclusief het rode doosje met patronen. Hij laadt de wapens met zilveren kogels.

Mikhael
Mikhael gaat naar zijn vader en vraagt waarom hij nou niemand getroefd heeft. Dit komt omdat hij Rafael niet kon bereiken dus heeft hij de rest ook niet getroefd. Viktor troeft Thierry, die iets later gaat trouwen, dus er hoeft ook niets verzet te worden. Hij heeft ook verteld aan Thierry dat deze best man is.
Mikhael merkt ook op dat Caitlin op Viktor valt, Viktor vindt haar te jong. Mikhael wil eigenlijk van haar af, Viktor denkt dat Mikhael best wel Caitlin van zich af kan houden.
Viktor vertelt blij dat hij weer wat met haar moeder heeft gepraat. Mikhael zucht, Viktor denkt dat dit echt wel wat gaat worden. Viktor gaat Rafael nog troeven en met Iestyn praten.
Mikhael gaat naar Sienna, zij neemt haar mee naar een kamer. Sienna merkt op dat Mikhael er stralend uit ziet, ja dit komt omdat hij vader wordt enzo. Mikhael weet niet hoe hij vader moet zijn. Sienna vraagt of Mikhael nog steeds mee wil met haar. Ja, zegt Mikhael, dit lijkt hem wel leuk. Mikhael vindt dat hij zelf een sukkel is omdat hij niets weet, maar dat hij wel heeft gevochten tegen Merlijn en zo en dat dit wel goed ging. Het was een moeizaam gevecht maar hij heeft gewonnen.
Mikhael is geen studiebol, Sienna werkt veel alleen en waarschuwt hem hiervoor. Mikhael vraagt hoe hij Elora en Sienna kan indelen. Sienna denkt dat Mikhael tijd moet maken voor Sienna en dat Mikhael gewoon na een aantal weken of dagen terug kan zijn. Sienna vertelt dat er een groepering is die de grootvader van Mikhael gaan overvallen. Sienna gaat zich niet met die coup bezig houden.
Sienna vindt het niet leuk dat Iestyn gaat met Ellis, ze vind alle Amberieten vervelend en niet nodig. Haar zoons lijken dat niet begrepen te hebben.
Ze gaat opzoek naar Jesibel Juvinis. Die Jesibel is de ergste vijand van Ernest. Sienna vertelt dat ze een aanslag op Frans heeft voorkomen, Frans is namelijk behoorlijk naïef. Sienna denkt dat ze weet waar die Jesibel is, hij is namelijk op een randwereld waar alleen magie werkt denkt ze. Ze vraagt of Mikhael mee gaat om hem te vermoorden.
Sienna geeft Mikhael een troef en vraagt hem of hij zich voor morgen klaar kan maken, met zijn vriendin en zo er over hebben. Mikhael vindt het grappig dat hij zo veel Sawall is, dit vindt ze erg leuk zegt ze. Sienna gaat weer weg. Mikhael neemt afscheid van iedereen, Elora doet wat langer hierover. Mikhael neemt ook afscheid van Ellis en Iestyn, die allebei niet blij lijken met de Caitlin situatie.
Mikhael en Elora gaan naar huis. Mikhael vertelt over Sienna, en dat hij dus een aantal dagen weg kan zijn, Elora vindt het allemaal best. Mikhael gaat rustig zitten op de grond en dan troeft hij Didier wat lastig gaat. Mikhael merkt dat hij hem niet zou kunnen door halen. Didier begroet hem en andersom. Didier haalt Mikhael door omdat het niet handig is om over troef te praten. Mikhael komt aan in een duur huis met een Italiaanse stijl. Rebecca begroet Mikhael ook, Mikhael word voorgesteld als de kleinzoon van zijn vader Jeremy.

Seth
Jeremy raadt Seth aan om zich af te stemmen op het kristal, het is mogelijk iets dat als een focus werkt. Hij raadt hem ook aan om toch met Adrienne te praten, die heeft er veel verstand van.
Jeremy vertelt dat het gedumpt worden van Cécile door Seth niet zo goed gegaan is, thuis is het een hele reeks drama's geworden. Cécile heeft behoorlijk veel last van liefdesverdriet. Ze is het niet gewend om zelf gedumpt te worden, meestal doet zij dat.
Hij raadt Seth aan om dat afstemmen te proberen op een plaats waar hij zich heel prettig voelt.
Seth krijgt een troefcontact van een man die hij wel kent als Viktor, de vader van Mikhael. Hij vraagt of Seth mee wil helpen met het vrijgezellenfeest voor Mikhael te regelen. Samen met Thierry en Iestyn dan eventueel ook. Viktor raadt hem aan om er in elk geval geen hoerenparty van te maken, dat was Seth ook echt niet van plan.
Jeremy is wat verbaasd dat die Viktor door zijn afscherming heen komt. En of hij Seth nog ergens anders mee kan helpen? Hij biedt ten alle tijden zijn hulp aan.
Jeremy vertelt een verhaal over Geoff die ooit een kristal gevonden heeft ergens. Iets met Fiona.
Seth gaat dan naar zijn kamer hier in Amber. Alles is er keurig netjes opgeruimd en fris.
Hij maakt het donker en steekt kaarsen aan, gaat op het matje voor het bed zitten in kleermakers zit.
Hij houdt het kristal voor zich en begint zich te concentreren op de macht erin. Hij ziet dat het erg interessant is en voelt dat hij als het ware geestelijk naar het kristal wordt toe gezogen en ziet zichzelf in het kristal turen. Hij voelt dat er een soort lijntje is dat door de omgeving hier ook versterkt wordt. Hij volgt het voorzichtig en merkt dat het wel heel gemakkelijk gaat.
Terug naar zijn lichaam is wel lastig en uiteindelijk lukt het en heeft hij flinke koppijn en voelt zich moe. Het gevoel dat hij kreeg leek wel wat op die rare troefmacht. De Amber omgeving lijkt er raar genoeg aan mee te werken om die poort die hij zou kunnen maken ermee te activeren. Heeft niets te maken met Patroon, het is eerder het kasteel hier.
En hij heeft het idee dat alleen hij en Emily welkom zouden zijn aan de andere kant.
En het moet dan misschien wel achter zich afgesloten worden. En iets meenemen van hier om eventueel weer te kunnen terugkomen. Iets wat heel erg tekenend voor deze schaduw is het patroon hier. Iets meenemen van Patroon hier? Heeft vast Jeremy een idee van. En Caine mogelijk weet hoe je achter je een poort kunt dichtdoen.

No comments:

Post a Comment

Iets toe te voegen of op te merken? Graag!