Saturday 17 March 2012

37. Toekomst in DS9?/ Boodschap naar Osric/ Verloving

Mikhael
Hij denkt hij een soort van schutter kan worden ofzo, Bances stelt voor dat Mikhael misschien maar op een ruimtebasis moet wonen en dat hij dan eerst alles bekijkt en dan pas bedenkt wat hij wil. Mikhael wil mensen in elkaar slaan of indringers beschieten. Mikhael wil ook een nerd in elkaar slaan, maar ze zijn wel handig. Mikhael is praktisch ingesteld.
Bances vertelt dat hij saaie dingen moet doen als koning en dat hij niet zo maar iedereen kan aftuigen, hij moet daar boven staan, Mikhael vindt dit raar. Mikhael denkt dat Bances een aantal lui moet inhuren om die saaie dingen op te lossen, dit wil Bances niet, hij houdt liever zelf de controle. Bances vertelt dat hij moet oppassen als koning en dat er constant conflicten zijn over het koningschap. Bances vertelt dat Jeremy een coup gepleegd heeft op Chaos, heeft toen de koningin en koning gevangen gezet en daarna zijn ze weer terug geïnstalleerd als koning en koningin en kwam het koninkrijk Chaos onder curatele van Amber.
Dus Bances is bezig om Amber te vriend te houden en Chaos bij mekaar. Mikhael wil best wel lui uit de weg ruimen. Mikhael begint te vertellen over mensen die niets weten en mensen die wel wat weten. Mikhael weet niet veel over deze orde maar wel over schaduworde, dus dan weet hij waarschijnlijk niet hoe hij iemand van een hoge orde kan vinden. Mikhael is dus nog niet goed genoeg en heeft misschien wat meer training nodig.
Ze eten verder, Bances praat over wat kinderen van hem. Bances wil Mikhael wel wat mensen van Amblerash laten ontmoeten. Mikhael vindt dat hij geen Amberiet is, maar hij is volgens Bances half Amber. Jeremy schijnt zelf te vinden dat hij een Sawall is, maar ondertussen denkt de familie Sawall daar anders over en weet hij nauwelijks iets van Chaos.
Bances biedt aan dat als Mikhael iets nodig heeft, hij het moet laten weten. Mikhael gaat eerst met zijn vrouw wat overleggen. Mikhael vindt het bruiloft gedoe niet zo geweldig omdat het allemaal zo druk wordt met feesten en zo. Mikhael kreeg vroeger wel cadeaus, vroeger speelde Mikhael veel maar dit was eigenlijk spijbelen. Mikhael was vroeger een enorm stout kind die dingen jatte en hij vindt het nu nog grappig ook. Vroeger had Mikhael thuis een wand die je kon verschuiven en hij had wel speelgoed waar je van leerde. Hij liep ook in een paleis, maar dit mocht niet en toen moest hij voor straf naar zijn kamer. Van de ene ouder moest hij andere straffen uitvoeren dan van de ander.
Al vroeg mocht hij ook met magie en wapens omgaan, hij pestte andere kinderen veel. Hij was jonger dan de meeste van zijn bende maar hij was toch de baas. Hij stal veel en ook van dronken mannetjes. Hij hield ook de hele dag mensen in de gaten en zo.
Bances vindt het ook allemaal wel goed wat Mikhael deed in zijn jeugd. Mikhael vertelt dat hij Iestyn, Merlijn en Gilva in elkaar heeft geslagen, dit vindt Bances geweldig.

Seth
Emily roept dat haar plan niet zo goed was als Seth zegt dat ze dat gaan uitwerken. Ze stelt voor dat Seth een betere Detect Magic maakt. Die is heel goed, zegt Seth.
Ze zegt dat hij dat zo slim mogelijk moet uitvoeren. Emily zegt dat ze mogelijk iets missen, ze zal dan eerst de vrouwelijke tombe onderzoeken en de grot. Seth begint aan een nog meer subtiele detect magic. Hij weet twee mogelijkheden, die van hem is algemeen. Er zijn er ook die heel klein detecteren. En er is een zeer radicale waarbij je alles door je heen laat keilen en moet hopen dat jet het overleeft. Dan weet je alles.
Hij begint de voorzichtige versie nader uit te werken, het kost hem een dag. Emily zegt dat de blokken steen van een zijn gemaakt, van graniet. Het is uitgehold, gevormd zoals Seth al zei. Het kan dat er iets in verborgen is, maar het klinkt massief. Hij zegt dat dan het graf wordt geschonden.
Als Emily's vader een erfgenaam is van dat mens, zou zij die stok mogen hebben, maar er zal niets gebeuren als ze deze pakt. Ze heeft er geen gevoel bij. Hij is gewoon geen erfgenaam, zegt hij. Dara stamt af van Benedict, die weer een broer is van Finndo... wat hem betreft wat te ver weg.
Seth legt Emily uit dat zijn spreuk wat meer tijd nodig heeft. Wat gaat hij doen met de troefzooi? Ze checken of de boodschap nog een keer herhaald wordt, het valt hem op dat hij doordringend wordt aangekeken door Osric en best lang. Osric is erg breed en stoer, als Jeremy, Eric, Oberon, en wat anderen zoals Gerard.
Ze logeren er, hij ziet Emily zich weer eens uitkleden. Knappe meid. Hij gaat nog een poos door met het ontwikkelen. Dan valt hij in slaap en droomt van bij moeder aan het handje en de eerste schooldag. Hij voelt zich te groot voor het handje, maar moeder vindt dat nodig. Ze draagt een spijkerbroek, een jas en trui. Hij mag op het knopje drukken om over te mogen steken.
Het schoolplein is erg druk, thuis is veiliger met moeder. Er zijn ook stoere jongens die kinderen stompen. Ze zegt hem gedag, hij gaat het plein op. Kinderen kijken hem aan, daar is de juf die ook even met moeder spreekt. Dit is de kleine Rafael. De jongen staat erop zo genoemd te worden. Juf Tineke vraagt of hij al zindelijk is, zijn moeder is dan echt boos. In de klas moet hij iets vertellen over zichzelf. Klote. Dan mag hij naast een dikke jongen gaan zitten. De eerste les is taal, saai! Dan sommen... zo ergerlijk. Seth krijgt een boekje uit klas 2, dit is wel zo'n domme school.
Moeder schenkt thuis thee, vraagt naar school. Hij vond het saai en gaat nooit meer naar school.
Als hij wakker wordt kan hij zich de droom zo levendig herinneren, het was er knap saai!

Ellis
Iestyn informeert naar transcripts. Hij krijgt een doos vol om te lenen. Er zijn verschillende klassen hier, zoals occulte magie en Ctulhu, de 7 tekenen, practica, opgravingen, oude ruïnes, talen, runen spijkerschrift, Atlantian. Geen sterrenkunde.
Ook in het observatorium hier is de komeet gezien en zijn er rare dingen gebeurd. De sterrenwachter is geraakt door kosmische deeltjes, gek geworden en opgesloten. Er is nu niemand meer. Er is een krant van gisteren met een artikel over een maf figuur met wild haar en een rare pij aan, een 'ondergang voorspeller.' Darko is een leider. Volgende maand op vrijdag de 13e om 13 over 13 zal de wereld vergaan, er zijn 6 tekenen gevonden. Cultus is ander vakgebied, zegt Steiner. Daar zijn er veel van. De foto in de krant is van een niet in orde zijnde man, waanzinnig. De man heeft 2 schaduwen, valt Ellis op. In het artikel is het voorteken een komeet, er is sprake van een voorspelling die is gelezen, dus is er een boek, constateert Iestyn.
Ze nemen afscheid van de professor en gaan naar de balie zodat Ellis zich in kan schrijven voor een aantal cursussen. De dame achter de balie is blij Iestyn te zien. Ze slooft zich uit voor hem alleen. Ellis kiest een aantal vakken, zoals Dode talen, occulte magie, voodoo, Atlanteaanse magie, witte en zwarte magie, cultus, druïden magie, waarbij wordt gezegd om alle vooroordelen over druïden te laten vallen.
In sommige vakken is er wat verloop in leraren.
Ook Iestyn schrijft zich in voor een aantal vakken en betaalt direct voor beiden het inschrijf- en collegegeld. De dame is erg blij met Iestyn's hernieuwde inschrijvingen. Tijdens de colleges kun je een afstudeerbegeleider kiezen en moet je proefschriften schrijven.
Volgende week kunnen ze beginnen, morgen mag ook. Iestyn vindt de secretaresse heel aardig, zegt hij buiten. Ellis is bijzonder geïrriteerd door het gedrag van het mens en ook door het feit dat Iestyn haar voorstelde als 'vriendin.'
Iestyn rijdt weer ondanks de pijn aan zijn been en zegt dat ze ergens gaan eten. Ellis stelt voor om naar huis te gaan, want Iestyn is niet in orde. Hij is koppig, als hij zegt dat ze ergens gaan eten, dan doen ze dat.
Hij stopt bij een Italiaans restaurant en heeft moeite met uitstappen. Hij vindt het zelfs niet erg dat Ellis hem wat ondersteunt. Ze worden ontvangen door een Italiaan die Ellis van top tot teen bekijkt. Is zij de verloofde van 'signor Sjestien?'. 'Sssht,' zegt Iestyn.
Ze zijn de enige gasten, maar half zeven is wat vroeg voor een diner. De zaak is versierd en Ellis en Iestyn worden naar een tafel voor twee in het midden van de zaak gedirigeerd. In rap Italiaans, zo rap dat Ellis – die toch goed Italiaans spreekt dacht ze – het niet helemaal kan volgen, bestelt Iestyn een menu dat al besteld is en de wijn.
Tijdens het voorgerecht schuift Iestyn Ellis een doosje onder haar neus. Daarin zit een ring, witgoud met platina, verweven in een Keltische Knoop en twee ineengeslagen handen met een klein robijntje. Precies wat Ellis mooi vindt. Iestyn vraagt haar ten huwelijk, hij heeft een tweede ring. Als ze 'ja' zegt, stroomt de zaak vol met de familie Arden, een grijnzende Essilt als eerste. Daarnaast zijn ook Mikhael, als verloofde van Elora, Ellis' ouders en tante Blossom aanwezig.
De familie van Iestyn is erg groot, dus de hele zaak is ineens propvol. Het stel wordt gefeliciteerd en er zijn zelfs kadootjes. De ingelijste foto van Tessa is heel bijzonder, Iestyn en Ellis samen aan de koffie tijdens het verlovingsfeest van Elora en Mikhael. Aan de achtergrond is te zien dat het heel druk is, maar het is net alsof Iestyn en Ellis samen alleen op de wereld zijn.

Mikhael
Mikhael neemt afscheid van Bances. Mikhael weet niet of Elora een shopper is. Ze heeft veel schoenen, vindt Mikhael. Ja, dit is een teken dat ze een shopper is zegt Bances.
Mikhael troeft Elora die boodschappen aan het doen is, ze zal Mikhael terug troeven. Dit doet ze, Elora staat bij de wc's en ze vindt het leuk dat Mikhael er is. Wat haar betreft is het net tijd om koffie te drinken.
Mikhael vertelt wat hij aan het doen was bij Bances. Elora vindt het best, maar ze wil liever op maar twee plekken wonen en niet meer. De ene plek is hier en de andere mag Mikhael kiezen.
Mikhael vertelt dat ze magie les kunnen krijgen van Jesby lui. Ja, Ellis is ook van Jesby... tenminste, zo lijkt Huis Arden dat te zien. Iestyn gaat om Ellis haar hand vragen in aanwezigheid van de familie, dus ze moeten een kado voor hen kopen. Mikhael weet niet wat voor kado ze moeten kopen, Elora eigenlijk ook niet. Uiteindelijk worden het een aantal zeepjes.
Mikhael vertelt dat Bances vertelde dat als je getrouwd bent, dat er dan nog altijd andere vrouwen juist aandacht van je willen. Elora denkt dat ze dan die vrouwen vermoordt en vergiftigt en martelt. Mikhael vertelt dat hij een keer een hond had gemarteld van een handelaar die ze hadden bestolen en daarom achter hun aan zat. Elora vindt het geweldig, zij is ook wel zo ja.
Elora vindt het niks om op meer dan 2 plekken te wonen, dit vindt Mikhael ook. Mikhael wil eigenlijk overal een beetje rond kijken. Alles op z'n tijd vind Elora. Elora vindt ook andere jongens best leuk. Als ze dat vindt, zegt Mikhael, dan vermoord ik ze of hak ik ze wat af wat ze vast niet nodig hebben.
Mikhael vindt dat Owen eigenwijs is, Elora vindt zichzelf niet zo eigenwijs.
Ze gaan afrekenen bij de kassa, de kassavrouw vind het leuk om Mikhael te zien en stelt hem ook al de vragen. Ze krijgen zelfs twee helpers. Ze laden alle boodschappen in de auto, Mikhael wil rijden. Dit mag wel vindt Elora. Mikhael rijdt voorzichtig omdat hij zich aan de regels houdt, Elora vindt dit vreselijk. Mikhael merkt op dat als je snel wil zijn dan troef je gewoon. Elora zucht.
Eenmaal thuis aangekomen wordt er op de deur geklopt, het is Essilt. Mikhael is wat verbaasd en Elora eigenlijk ook. Essilt zegt niet veel. Essilt lijkt niet enorm verheugd te zijn dat ze verloofd zijn, maar ze komt wel om te feliciteren. Caitlin is bijna ontslagen uit het ziekenhuis, Essilt lijkt ze te bedreigen met Caitlin of zo iets. Essilt vindt de koffie van Mikhael vies en nodigt ze uit voor het verlovingsfeest van Iestyn en Ellis straks. Mikhael heeft geen zin in het feest. Essilt vindt het best, hij hoeft ook niet te komen.

Seth
Hij wordt wakker met herinneringen die niet van hem zijn, maar wel echt aanvoelden. Ze eten, Seth moppert over zijn stomme droom, over naar school gaan en niets leerde. Nee, het was niet van hem van vroeger. Hij denkt aan een mogelijkheid, zij aan een andere realiteit. Het was echt Noemi.
Apart, zegt Emily. Heeft hij dat vaker? Hmm, sinds Arden. De droom is niet nuttig zo zonder Osric. Emily was niet in zijn droom en ook niet in zijn werkelijkheid, moppert ze. Ze had net zo goed een robot kunnen zijn. Hij heeft liever iemand die haar werk goed kan doen. Ze is dus geen zombie en dit was hun laatste eten. Emily kan een beetje conjuren, Seth regelt eten voor de rest van de dag. Vermoeiend.
Er hangt hier magie, meerdere spreuken over elkaar en dat belemmert de dispel magic. Bijvoorbeeld de spreuk dat je de plek niet ziet als niet-Amberiet. Dan tegen halve Amberiet, die met de verkeerde bedoelingen. Detects, om te stelen of om iets met de lijken uit te vreten. Lightning bolts die op scherp staan... dan spreuken die iets met Seth doen, die hem binden aan een soort pech. Ook zijn nageslacht, misschien een soort curse. Hij denkt dat hij het mag hebben wanneer hij iets met respect weg kan halen, zelfs als erfgenaam moet je respectvol zijn. Op het moment dat er iets wordt gepakt, gaat er ergens een boodschap heen. De carrier ervoor is troef, maar dan heel vreemd, het verlaat deze wereld. Het is ook niet te volgen. Alsof er een lijntje de wereld uit loopt. Het lijkt nergens naar toe te gaan, ook van de vrouw. Het geheel is met elkaar verweven, twee personen die dat gedaan hebben. Emily is onder de indruk van zijn bevindingen.
Hij denkt erover om het zwaard te pakken, misschien is er een boodschap mee te sturen? Misschien dat hij er iets aan kan gaan hangen. Hij begint dat uit te zoeken en ontwerpt een boodschap.
Seth is door Finndo gestuurd om hem te helpen vinden, dat is nodig volgens Finndo. Hij wil het graf niet schenden, maar pakt het zwaard opdat je deze boodschap krijgt. Laat weten of de boodschap je bereikt, misschien zit je vast en moet ik je op een andere manier zoeken.
Emily denkt dat ze de staf aan iemand kan geven die het wel kan gebruiken. Misschien kan ze het zelf gebruiken, misschien anders Arend. Ze zal overleggen met haar vader die eigenlijk de Hoeder van Arden is.
Ze doen dat gewoon.
Seth is vijf dagen verder, komt erachter dat hij het op hetzelfde moment moet pakken. Het is een ingewikkeld idee, Emily stelt voor om iets te vertellen over nu en Oberons verdwijnen in de boodschap. Seth geeft ook het detail van de beschermer van het schaakbord, zegt wie hij is, zoon van en dochter van.
Emily begint het zat te worden in de grot en begint haar dieren te missen. Ze gaat naar de tombe van de dame, Seth concentreert zich op de verbinding en de boodschap, hij maakt een mooi hologram van zichzelf. Emily ook komt ook nog in beeld.
Emily belooft de staf of waardig te gebruiken of een waardige eigenaar erbij te zoeken en raakt de staf aan. Er komt dan geen boodschap. Ze pakt het eruit, de magie gaat af en er ontstaat geen curse, magisch gebeurt er van alles. Er komt een gat in het universum. Zoals de blik zo koud wordt het even. Zuil van licht die nergens vandaan komt en ineens stopt. Er ligt iets voor zijn voeten. Een edelsteen, een kristal dat koud aanvoelt. Magie is nu weg, verbinding ook. In het kristal is iets van kleur te zien.
Hij staart erin, het heeft macht. Het komt niet van hier, het lijkt niet te bestaan, heeft geen wil en ook niets afwachtends. Emily zegt dat er iets verkeerd is aan het kristal, er klopt ets niet aan. Maar wat? Ze doen de deksels dicht en kunnen dan vertrekken. Het gat was raar, echt koud. Het licht kaatst alle kanten op, het is niet magisch.
Ze zijn weer buiten en Seth doet er een detect magic op. Hij merkt niets van een kristal met die spreuk. Mankeert er iets aan de lynchpin?
Emily heeft nu meer oog voor het paard en het rotbeest de valk.
Seth bekijkt intussen het kapotte Patroon, Emily is het een beetje zat eigenlijk. Seth strekt zijn hand uit met het kristal, geen visioen. Welk kristal.
Ze kunnen gaan, zegt Seth. Troef wordt weggestoken, ziet hij. Hij gaat weg van de plek, troeven werken helemaal niet. Dit is een heel klein Schaduwtje waar niets werkt, magie ook niet.
Ze gaan dan naar een plek die wel werkt.

Ellis
Er zijn meer cadeaus. Zoals een liefdesdagboekje om tot aan de bruiloft aantekeningen in te maken. Er zijn wenshartjes. Blossom komt met een schilderijtje, een stilleven van een bruidssluier. Een muziekdoosje van Emily met een sentimenteel melodietje. Zeepjes en geurtjes van Elora en Mikhael. Een vloermat met welkom van Ellis' ouders. Een setje pennen voor hem en haar.
Iestyn vertelt dat een aantal familieleden het heeft geregeld, hij weet van niets en Ellis lette niet op al de troefcontacten die hij tussendoor kreeg.
Randal noemt Ellis zijn vriendin en geeft ze een peper- en zoutstel van elkaar kussende personen en een boekje met romantische gedichten. Nee, niet van de koning.
Caitlin is wat timide, komt recht van het ziekenhuis op het feest. Ze is heel erg verbaasd en niet blij met allebei de verlovingen. Het is immers haar Iestyn en ook de andere keus is ineens bezet. Ze zegt dat ze net te laat is en heeft zoenen en een omhelzing voor Iestyn, hij werd gemist. Maar ze is er weer, hij kan zich bedenken. Zo leuk dat hij op bezoek kwam, hij is haar leukste oom slash neef en dat kan best, zij en hij samen. Ze zullen elkaar privé spreken bij een betere gelegenheid, stelt ze hem voor.
Mandor, Morwenna, Svedlana en Robert zitten bij elkaar aan tafel, Sved kijkt met grote angstige ogen naar Mandor, Morwenna werpt jaloerse blikken van haar naar Mandor, Mandor houdt Robert in de gaten. De enige die niets opmerkt is de naïeve Robert.
Randal zegt dat hij dingen zou halen voor vrouwen. Randal staat fout bekend, zegt Essilt die erbij komt zitten. Dit eten gaat wel, de gehaktballen met spaghetti van Arend is pas erg goed. Daar zijn haar broers het helemaal mee eens. Essilt legt iets uit over Caitlin, Iestyn is de back up, Caitlin en Iestyn zijn goede vrienden. Randal zegt dat Caitlin grapjes over banshees niet gepast vindt, Iestyn zegt dat hij soms teveel zegt, hij weet dat Caitlin dat soort grappen niet leuk vindt. Ook vindt hij dat Essilt nogal alsof deze Schaduw ook van haar is en hij gaat uitzoeken hoe dat zit. Essilt zegt dat Caitlin dit had kunnen verwachten, ze heeft Iestyn zeker vijf keer gedumpt terwijl Iestyn liever zelf dumpt... nou ja, nooit echt iets begint. Iestyn zegt dat ze overdrijft, hij heeft niets met Caitlin en dat is nooit anders geweest.
Mooie ringen, zegt Essilt. Die zijn te betoveren. Randal beweert dat hij tegen de ware liefde is aangelopen onlangs en dat Iestyn erg haastig is geweest met Ellis te claimen.

Mikhael
Mikhael vindt Essilt wel knap omdat ze knap is, hij weet niet wat ze kwam doen alleen. Elora denkt dat ze alleen maar kwam om te vervelen over hun verloving. Essilt is een bitch volgens Elora, ze mag haar echt niet. Elora wil graag Emily uitnodigen voor de koffie. Essilt doet rondjes bij de familie om sociaal te doen of zoiets. Mikhael wil iets geven aan Essilt als welkom terug kado, Elora vindt het goed.
Elora troeft Emily en zij begroet Mikhael. Ze vertellen over wat ze gaan doen voor Essilt, omdat ze zo zielig is dat ze iedereen afgaat en dat ze hier ook is geweest en raar deed. Emily zegt dat Essilt vanmorgen lang bij hen thuis is geweest en uren met Faye heeft zitten praten.
Mikhael snapt het allemaal niet, maar Emily wel. Essilt vond Mikhael vast ook leuk. Elora is hier verontwaardigd over. Emily denkt dat Essilt snel iemand ontmoet voor haar speciaal... die persoon kent ze eigenlijk al. Emily weet van sommige mensen wie wie gaat krijgen als toekomstige partner, haar moeder en een paar siblings weten dat ook. Elora en Mikhael willen wel weten wie voor wie bestemd is, Emily gaat hier niet op in.
Emily denkt dat niemand haar leuk vind, en dat zij alleen iemand leuk vindt die al iemand heeft. Elora wil haar helpen, dit wil Emily eigenlijk niet, maar Elora denkt dat ze dit toch gaat doen. Er is dan een idee voor een kado, een schedel die ze hebben gevonden bij Merlijn. Elora zoekt een schedel uit, eentje die helpt met studies. Voor Caitlin pakt ze een kristal die endurance meer oppept. Caitlin maakt dingen uit dingen, dus ze kan vast iets uit dit kristal maken.
Elora denkt dat Caitlin aan Mikhael gaat zitten en ze is verbaasd over het feit dat Caitlin er vanavond zal zijn. Emily gaat met Elora praten, Mikhael gaat spelen op de spelcomputer en brengt soms wat koekjes. Het spelen gaat goed, hij bekijkt ook het Star Trek en een Deep Space 9 spel.
Op een gegeven moment is er eten. Ze gaan eten, alleen een voorgerecht zegt Elora. Uiteindelijk worden ze getroefd door Essilt naar een Italiaans restaurant. Ze wachten lang want Iestyn en Ellis zijn laat.
Er is veel eten. Mikhael gaat naar Essilt en geeft haar de schedel, dit vindt ze geweldig. Mikhael vertelt dat dit uit Merlijns collectie komt. Mikhael vertelt dat Merlijn botten had gejat van Mikhael en Elora en dat ze dus een heleboel zooi van Merlijn hebben gestolen. Essilt heeft een hekel aan een hoop vrouwen, denkt Elora. Nee, alleen aan sommige, zegt Essilt. Essilt bedankt ze nogmaals en ze denken dat ze het ook nog echt meent.
Er is veel gezelschap vooral van Iestyn's kant. Halverwege komt Caitlin binnen, Elora zucht. Caitlin besteedt veel aandacht aan Iestyn, ze is wat koeltjes tegenover Elora en Mikhael. Mikhael wil het kristal aan Caitlin geven, Elora wil er niet bij zijn. Mikhael gaat alleen naar Caitlin, ze vind het leuk om hem te zien en slijmt wat. Mikhael biedt het kristal aan, Caitlin vindt het erg leuk en ze denkt dat ze er wel wat mee kan. Mikhael legt uit wat het kristal doet. Ja, ze had al zo'n idee, ze gaat er sieraden mee maken. Mikhael gaat die van hem in een rusting verwerken denkt hij. Caitlin denkt dat ze een armband of een enkelband maakt. Caitlin laat haar been zien, en vraagt wat Mikhael zou zeggen als zij zijn vriendin zou zijn. David, die erbij zit, vindt dit erg, Caitlin vindt dat hij zich bemoeit en suggereert dat hij naar zijn vriendin moet gaat, een of ander blond meisje. David vertrekt naar het meisje. Soms is David net zo naïef als Owen, vindt Caitlin. Hij kent Jorunn al heel lang, weet ook dat ze zijn toekomstige vrouw is. Iedereen weet dat.
Caitlin ziet dat Mikhael een demoon heeft, Mikhael legt er wat over uit. Caitlin kent het principe van wat Mikhael heeft gedaan. Mikhael merkt op dat Caitlin niet lang een project heeft. Caitlin vindt dat zij en Mikhael goed aansluiten omdat ze uiterlijk best op elkaar lijken, ze zullen knappe kinderen krijgen samen. Mikhael is niet goed in genoeg aandacht geven, beweert hij.

Seth
Emily neemt hem mee en ze komen in een jungle die benauwd en vochtig is en ze worden onmiddellijk aangevallen en er valt iets in zijn nek. Messen erop af, het shield is niet aangepast. Dan liggen er binnen de kortste keren een berg dode spinnen om hen heen. Emily is enthousiast. Seth is gebeten denkt hij, er is iets in zijn nek. Emily zegt dat het meevalt en steekt haar mes in zijn nek waardoor het harder bloedt en verbindt het. Spinnenbeten moet je harder door laten bloeden, beweert ze. Dit zijn kleintjes. Zijn messen vonden het leuk, de demoon is er weer en heeft niets te doen gehad. Hij moet weer alles dicht doen van zijn rusting, ze kunnen wel troeven, zegt ze. Waar gaan ze heen? Neemt hij afscheid? Hij gaat het kristal onderzoeken en is niet niet van plan om haar familie erbij te halen. Ze geeft hem een zoen, concentreert zich en is weg met beesten en al.
Hij troeft Connor die hem doorhaalt. Hij is weken weg geweest. Hij doet een clean, ziet er dan nog steeds onverzorgd uit. Er wordt gedoucht en er zijn wat nieuwe kleren aangeschaft door Connor.
Connor neemt hem mee om ergens wat te eten. Met de BMW wordt de garage uitgescheurd, wel in de riemen. Dan rijden ze weer. Hij legt iets uit over het begrip auto. Dit is techniek. Heeft hij een voorkeur voor een soort eten? Dan maar ribs waar ze hem kennen. Meneer d'Amber. Ze eten kippenpoten, ribs, saté en patat. Er is ook groente bij, dat wordt niet aangeraakt door Connor. Connor schermt de boel af tegen afluisteren en Seth vertelt over zijn wedervaren.
Connor is wat verbaasd dat Osric niet in de tombe was. Hij laat het kristal zien, Connor ziet het niet. Seth heeft ook niets in zijn handen. Connor kent iemand die verstand heeft van veel dingen, praat met Jeremy. De koning. Hij moet hem dan niet alles vertellen. Inmiddels weet Jeremy ook alles van Lydia, ach hij is zo'n aardige kerel... Seth vraagt of er niemand anders is... Fiona is niet handig en de koning weet veel. Diens vader is Gramble namelijk. De koning is te vertrouwen, hij haalt graag mensen boven water.
Vooruit dan. Lionel is een beetje jong nog. Connor wil dat wel regelen, Seth kan dat zelf.
Emily was mee, zegt hij. Connor doet enthousiast. Was ze een beetje goed? Ja, in Arden. Dus hij heeft weken lang doorgebracht met een jonge dame zonder seks? Een zoon van hem? Had hij haar dan eerder uitgeprobeerd? Nee. Wilde ze hem niet? Die Ardenlui zijn erg stug. Ze wilde hem wel, maar is niets voor hem. Ook niet voor een paar nachtjes. Seth vindt dat niet netjes. Dan vindt Seth Connor zeker helemaal niet netjes. Je bent een man, vrouwen willen wat en je geeft ze dat.
Connor probeert hem uit te leggen dat er ook leuke dingen zijn, niet alles hoeft nuttig te zijn. Seth is zo niet. Uit welke tak kan dat komen? Als ze hem zelf hadden opgevoed zou het heel anders zijn gegaan. Seth vindt deze manier juist heel goed. Straks is Seth een soort Benedict, Connor maakt zich zorgen. Dat moet stoppen, vindt Seth. Hij wil volgens zijn eigen normen kunnen leven. Hij heeft de normen van Connor een dag of wat uitgeprobeerd en het beviel hem niet. Hij wil hier niet meer over praten met iedereen.

Ellis
Morwenna en Mandor komen erbij zitten. De restauranthouder wordt helemaal gek, een dochter van hem flirt met Iestyn, ziet Ellis. De ouders zijn blij met de verloving en de trouwdatum moet nu meteen worden bepaald. Mandor legt uit dat dat gemakkelijker plannen is, hij en Morwenna gaan namelijk de bruiloft regelen. Het is wel de bedoeling dat Iestyn en Ellis een stem hebben in het geheel. Ze kunnen hun huwelijk samen met Elora en Mikhael doen als ze echt zouden willen... liever niet, ze hebben liever hun eigen bruiloft. Zeer terecht, vindt met name Morwenna. Ze plannen de bruiloft voor over vier maanden en Morwenna droomt weg bij het idee van een romantische bruiloft... dat wil ze graag voor haar zoon. Hun eigen bruiloft was weinig romantisch blijkt dan, hun huwelijk is dat wel. Iestyn mompelt iets over wederzijdse jaloezie, erg romantisch ja.
Sved en Robert komen dan bij ze zitten, over twee weken gaan ze hun beloftes vernieuwen en ze vinden dat Iestyn wel wat erg veel familie heeft. Ook dat hij erg op zijn vader lijkt. In sommige dingen, zegt Iestyn. Ellis zegt dat hij ook iets van zijn moeder heeft, zowel in uiterlijk als in gedrag.
Sved vindt de Schaduw raar aanvoelen, er zit hier een gat, een scheur. Waar houden ze zich eigenlijk mee bezig? Ellis zegt dat ze een studie paranormale zaken gaat volgen en Sved begint over poorten die gecombineerd zijn met paranormale machten.
Iestyn zegt veel te weten van poorten, vooral hoe ze op te blazen. Ja, dat is noodzakelijk. Sved vindt het zonde en Ellis leidt ze van dat onderwerp af door details te vragen over hun beloftefeest. Dat zal in een vikinghal in IJsland zijn met eten, drinken en dansen. Uiteraard met passende kledij. Het wordt een ceremonie met dansers en een brasfeest.

No comments:

Post a Comment

Iets toe te voegen of op te merken? Graag!